Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

ελαιοχρωματισμοί κτιρίων κατοικιών βάψιμο πολυκατοικιών σπιτιού δωματίου τοίχου επισκευή μετώπων στηθαίων μπαλκονιών προσόψεων στηθαία πολυκατοικίας κούτελα μέτωπα κτιρίων προσόψεις μετώπες πολυκατοικιών πρόσοψη κατοικίας μαρκίζα μετώπη μπαλκονιού χωρίς σκαλωσιά στηθαία
Επισκευή Κούτελα

Αναλαμβάνουμε την επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων . Η Επισκευή των πολυκατοικιών πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ολικής σκαλωσιάς αλλά με την χρήση ειδικού γερανοφόρου καλαθιού. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται χορήγηση άδειας μικρής κλίμακας από την πολεοδομία και το ΙΚΑ.

Περιληπτικά η επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Για την επισκευή μπαλκονιών σε πολυκατοικίες και κτίρια οι εργασίες έχουν ως εξής. Ξύσιμο και σπάσιμο σαθρών σημείων σε όλο τον εξωτερικό χώρο της πολυκατοικίας. Σε όσα σημεία φανούν οι μπετόβεργες της πλάκας, θα τριφτούν και στην συνέχεια θα περαστούν με μίνιο  έτσι ώστε να αποφευχθεί η τυχόν μελλοντική σκουριά και το σκάσιμο του σοβά.Στα σημεία που υπάρχουν ρωγμές θα τοποθετηθεί  ρητινούχο υλικό και στη συνέχεια θα στοκαριστεί με ειδικό ακρυλικό στόκο που αντέχει στο χρόνο.

Πώς να γίνει επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων αναλυτικά

Τα πιο συχνά ελαττώματα των μετώπων οφείλονται στην υποβάθμιση του σκυροδέματος, τη διάβρωση των κιγκλιδωμάτων και την ακάλυπτη ενίσχυση των μπαλκονιών.

Η εταιρία VAFO.GR παρέχει την τέλεια και απλή λύση για την
Επισκευή στα Κούτελα Στηθαία Μπαλκονιών Πολυκατοικίας και κτιρίων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Πρωτότυπη επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων με επιδιόρθωση αποφλοιώσεως επιφανειών και ανωμαλιών

 1. Επίπεδη επιφάνεια
 2. .Αντιδιαβρωτική προστασία και αυξημένη κάλυψη οπλισμού σκυροδέματος.
 3. Προστασία έναντι ψύξης και απόψυξης. (υψηλές μηχανικές και χημικές αντιστάσεις)
 4. Ενίσχυση ή αποκατάσταση πολιτικών δομών.

Βήμα 1 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών

1 .Για την επισκευή προσόψεις κτιρίων, θα πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά όλα τα σαθρά σημεία του μπαλκονιού φτάνοντας ίσως και στα σίδερα του οπλισμού. Αυτό επιτυγχάνετε καλύτερα με ένα χοντρό σφυρί, χωρίς να καταπονούμε τα υγιή σημεία του σκυροδέματος. Θα πρέπει να ξεφλουδίζετε αλλά να μην συμπιέζετε τμήματα της επιφάνειας των στηθαίων, μέχρι να δείτε άθικτο σκυρόδεμα.

Βήμα 2 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών

2 . Για να γίνει ποιοτική δουλειά στην επισκευή προσόψεων μπαλκονιών πολυκατοικιών και κτιρίων, καθαρίστε προσεκτικά τον οπλισμό από τη σκουριά, τρίβοντας τον με μια συρμάτινη βούρτσα. Αυτό γίνετε για να αφαιρέσουμε την σκουριά και να κάτσει σωστά το μίνιο στα σίδερα οπλισμού μετώπου.

Βήμα 3 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών

3 . Ακόμα για σωστή δουλειά στην επισκευή μπαλκονιών προσόψεων κτιρίων καθαρίστε την επιφάνεια.Σας προτείνουμε να το κάνετε με πιεστικό νερού υψηλής πίεσης, για να αφαιρέσετε τη σκόνη και άλλες ακαθαρσίες από την επιφάνεια και να εξασφαλίσετε υψηλή πρόσφυση στα υλικά.

Βήμα 4 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών

4 . Αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιφάνειας του οπλισμού και των χαλύβδινων εξαρτημάτων, εφαρμόστε 2 στρώματα βαφής στις επιφάνειες. Το πρώτο χέρι με Μίνιο & το δεύτερο με αντισκουριακό. Προσοχή, το δεύτερο χέρι το περνάμε μετά από 4 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 5 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

5. Πριν ξεκινήσουμε των προσόψεων θα πρέπει να ξανά βρέξουμε καλά τις προσόψεις πολυκατοικιών κτιρίων που θα επισκευάσουμε, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εφαρμογή με το παλιό υγιές σκυρόδεμα. Προσέξτε να αποφύγετε τη δημιουργία ταινίας νερού στην οριζόντια περιοχή.

Βήμα 6 επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων

Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

6. Στο σημείο αυτό της ήρθε η ώρα να τοποθετήσουμε, ειδικό, επισκευαστικό, τσιμεντοειδές σοβά ριτινούχο και ινοπλησμένο. Πριν τον σοβά τοποθετούμε ειδικό πλέγμα το οποίο το στερεώνουμε με καρφάκια στο υγιή μέρος του παλιού σκυροδέματος. Στην συνέχεια τοποθετούμε τον σοβά έως να καλυφτεί καλά το στερεωτικό πλέγμα. Αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι του σοβά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κούτελα.Προσοχή, ο επισκευαστικός σοβάς δεν θα πρέπει να έχει περισσότερο πάχος το κάθε χέρι πάνω από 2 πόντους.

Βήμα 7 επισκευή πολυκατοικίας

Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

7. Η επισκευή μετώπων μπαλκονιών σε προσόψεις πολυκατοικιών και κτιρίων για να είναι αθάνατη, θα πρέπει να προβλέψετε στο κάτω μέρος του σοβά, να τοποθετήσετε ένα ειδικό προφίλ αλουμινίου ή πλαστικού, το οποίο ονομάζεται νεροσταλάκτης. Όπως φαίνεται και από την λέξη, αυτό το ειδικό προφίλ έχει την ιδιότητα, να στραγγίζουν τα νερά της βροχής και της υγρασίας έτσι ώστε ο σοβάς να μην απορροφά ούτε σταγόνα. Η τοποθέτηση γίνεται στο τελευταίο χέρι του σοβά, με πολύ απλό και εύκολο τρόπο έτσι όπως απεικονίζεται και στην φωτογραφία.

8.Το τελευταίο βήμα και το πιο σημαντικό

Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

8.Το τελευταίο βήμα δεν έχει να κάνει με την επισκευή μετώπων αλλά με την εμφάνιση και την αντοχή τους στον χρόνο. Είναι ένα πολύ ουσιαστικό βήμα και απαραίτητο να γίνει, προκειμένου όλη η κατασκευή των Στηθαίων μας να είναι αδιάβροχη.

Αυτό επιτιγχάνεται όταν στεγνώσουν καλά τα υλικά μας (ο σοβάς).

 • Τρίβουμε με γυαλόχαρτο τις επιφάνειες που έχουμε κατασκευάση.
 • Και στην συνέχεια τις περνάμε 2 χέρια με ειδικό ακριλικό αστάρι.

Το αστάρι έχει την ειδικότητα να τρυπώνει σε όλους τους πόρους του σοβά και να τους μονώνει.

Αφού στεγνώσει καλά το αστάρι την επόμενη μέρα,τα Κούτελα και τα Στηθαία είναι έτοιμα για να βαφτούν με χρωματισμό της αρεσκείας σας. Προσοχή, το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε 100% ακριλικό και κατά προτίμηση ελαστομερές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΡΘΡΟ: Ελαιοχρωματισμοί & Επισκευή Πρόσοψης Σπιτιού-VAFO.GR

Για ποιο λόγο προτιμάμε ελαστομερες χρώμα;

Το ελαστομερές χρώμα εκτός με την μόνωση που προσφέρει στα κούτελα, έχει την ιδιότητα, στις αλλαγές της θερμοκρασίας να συστέλλεται και να διαστέλλεται χωρίς να ρηγματώνει, προσφέροντας τέλεια εμφάνιση στα στηθαία για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Μην διστάσετε να μας ειδοποιήσετε έτσι ώστε να σας δώσουμε μια προσφορά για την επισκευή της πολυκατοικίας σας, να ακούσετε τις προτάσεις μας, και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία χωρίς καμία χρέωση.

Aκόμη βρείτε μας στο facebook & στο instagram.

Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

6 σκέψεις πάνω στο “Επισκευή Μετώπων Μπαλκονιών Προσόψεις Πολυκατοικιών-Κτιρίων

 1. ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Απάντηση

  Θέλω να δείτε μια εργασία επισκευής και να συζητήσουμε επί αυτό τι και πόσο

  • VAFO.GR Συντάκτης άρθρουΑπάντηση

   Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.

   Τα τηλέφωνα της εταιρείας μας είναι τα εξής:
   2104412079-6978150304

   Με εκτίμηση
   VAFO.GR

 2. Γιάννης Μιμής Απάντηση

  Γειά σας, καλο μήνα. Το χωρίς σκαλωσιά ισχύει? Γιατί ενδιαφέρομαι για 5οροφη πολυκατοικία με σαθρά μπαλκόνια. Έχω τα τλφ σας θα σας πάρω τλφ

  • VAFO.GR Συντάκτης άρθρουΑπάντηση

   Καλησπέρα σας και καλό μήνα.
   Βεβαίως και ισχύει, εκτελούμε τις εργασίες, είτε με κρεμαστά καλάθια εργασίας, είτε με καλαθοφόρους αυτοκινούμενους γερανούς.
   Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για την έκδοση αδειών από την πολεοδομία και το ΙΚΑ.
   Σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.4495/17, δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
   Είμαστε στην διάθεσή σας

   Με εκτίμηση
   VAFO.GR

 3. Κος Βαγγελης Απάντηση

  Ενδιαφέρομαι για την επισκευή κούτελου μπαλκονιού δεύτερου ορόφου με σκαλωσιά μπαλκονιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *