Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά Μόνος Μου

βάψιμο σπιτιού εσωτερικά

Βάψιμο Σπιτιού τοίχου Εσωτερικά μόνος μου βήμα-βήμα

Το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά για να το κάνεις μόνος σου είναι μπελαλίδικη δουλειά. Οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού εσωτερικά το βάψεις ή το φρεσκάρεις μπορεί να δείξει φωτεινότερο. Κατ ‘αρχάς, προετοιμάστε το σπίτι σας να βαφτεί καλύπτοντας τα έπιπλα και καθαρίζοντας τους τοίχους. Στη συνέχεια, ελαιοχρωματίστε τις άκρες των τοίχων με ένα πινέλο (ΚΟΨΊΜΑΤΑ).Για το υπόλοιπο κομμάτι των τοίχων χρησιμοποιήστε ένα ρολό. Αφού στεγνώσουν οι τοίχοι σας, πετάξτε νάιλον και χαρτόνια προστασίας καθαρίστε τα πινέλα και τα ρολά, τοποθετήστε τα έπιπλά σας και αποθηκεύστε τα εργαλεία σας σε ένα καθαρό, ξηρό μέρος.

Προετοιμασία

Προστατέψτε τα έπιπλα σας από το χρώμα που μπορεί να προκαλέσει το Βάψιμο Σπιτιού.

Για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά θα πρέπει να μετακινήστε όλα τα έπιπλά σας μακριά από τον τοίχο και προς το κέντρο του δωματίου. Στη συνέχεια, καλύψτε τα έπιπλα με μεγάλες επιφάνειες νάιλον. Εάν δεν μπορείτε να τα μετακινήσετε άνετα και έχετε δημιουργήσει ένα σωρό από έπιπλα, ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε μερικά κομμάτια σε διαφορετικό δωμάτιο.

Προστατέψτε το πάτωμα σας από τα χρώματα που μπορεί να προκαλέσει το Βάψιμο Σπιτιού.

Βάψιμο Σπιτιού Προετοιμασία Με Ταινία Ελαιοχρωματισμού στις Γωνίες.

Όταν εκτελούμε βάψιμο σπιτιού εσωτερικά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν στάξετε χρώμα στο πάτωμά σας, μπορεί να είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε. Προστατέψτε το πάτωμα του σπιτιού σας καλύπτοντάς το με προστατευτικό χαρτόνι ρολό. Το κάλυμμα πρέπει να ξεκινά στη βάση του τοίχου και να εκτείνεται 2-3 πόδια (0,61-0,91 m). Ασφαλίστε το χαρτόνι με χαρτοταινία. Βεβαιωθείτε ότι η χαρτοταινία δεν καλύπτει μέρος του τοίχου που θέλετε να βάψετε.

Αφαιρέστε τυχόν πρίζες-διακόπτες για να μην λερωθούν με χρώμα που μπορεί να προκαλέσει το βάψιμο σπιτιού.

Βάψιμο Σπιτιού Προετοιμασία Σε Πρίζες Και Διακόπτες.Τα Αφαιρούμε ή Τα Προστατεύουμε με ταινία Ελαιοχρωματισμού.

Στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά θα πρέπει να αφαιρέστε τα στοιχεία τοιχοποιίας, όπως πλάκες διακοπτών και πρίζες, φωτιστικά, επενδύσεις τοίχων και κουρτίνες. Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τους διακόπτες, καλύψτε το με χαρτοταινία ή πλαστική σακούλα για να το προστατεύσετε από τις πιτσιλιές. Αποθηκεύστε το διακόπτη και τις πλάκες εξόδου με μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα για να αποφύγετε την εσφαλμένη τοποθέτηση.

Επισκευάστε τους τοίχους του σπιτιού εσωτερικά για να τους προετοιμάσετε για βάψιμο.

Βάψιμο Εσωτερικά Προετοιμασία Τοίχου Με Σπάτουλα Και Στόκο.

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά, πρέπει να αφαιρέσετε τελείως την παλιά ταπετσαρία εάν υπάρχει και την κόλλα και να επισκευάσετε τυχόν τρύπες. Μικρές τρύπες μπορούν να επισκευαστούν με στόκο. Μεγαλύτερες τρύπες θα πρέπει να επιδιορθωθούν με φρέσκο χαρμάνι. Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι ομαλός. Μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε κάθε στόκο που εφαρμόσατε σε τρύπες, ώστε η υφή του τοίχου να είναι ομοιόμορφη.

Καθαρίστε τους τοίχους του σπιτιού εσωτερικά για να τους προετοιμάσετε για βάψιμο.

Βάψιμο Εσωτερικά Προετοιμασία Τοίχου Καθάρισμα Με Νερό Και Σφουγγάρι.

Θα πρέπει οι τοίχοι να είναι καθαροί για να ξεκινήσετε ένα βάψιμο σπιτιού εσωτερικά Γεμίστε ένα μεγάλο κουβά με ζεστό νερό και περίπου μια κουταλιά της σούπας ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια, βγάλτε ένα μεγάλο σφουγγάρι στο σαπουνόνερο, σκουπίστε το κατά μήκος των τοίχων για να το καθαρίσετε. Μόλις καθαριστεί ολόκληρο το δωμάτιο εσωτερικά, “ξεπλύνετε” τους τοίχους με καθαρό σφουγγάρι και γλυκό νερό. Μην ρίχνετε πολύ νερό στους στους τοίχους, απλά σκουπίστε τα υπολείμματα σαπουνιού με ένα υγρό σφουγγάρι. Εάν υπάρχει λίπος στους τοίχους εσωτερικά (όπως σε μια κουζίνα), χρησιμοποιήστε ένα προϊόν απολίπανσης για να το αφαιρέσετε, ώστε το χρώμα να κολλήσει ομαλά. Αφήστε τους τοίχους να στεγνώσουν εσωτερικά για μια ώρα ή δύο πριν συνεχίσετε.

Ταινία προστασίας παντού εσωτερικά

Βάψιμο Σπιτιού Προετοιμασία Με Ταινία Ελαιοχρωματισμού στις Γωνίες.

Την ώρα που βάζετε ταινία στον τοίχο για οποιοδήποτε λόγο, χρησιμοποιήστε πολλά μικρά τμήματα ταινίας αντί για ένα μεγάλο κομμάτι ταινίας. Χρησιμοποιήστε μια ταινία για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά, έτσι ώστε να περιγράψετε την περιοχή που θέλετε να βάψετε και να προστατεύσετε τις περιοχές που δεν θέλετε να βάψετε. Για παράδειγμα, καλύψτε τους διακόπτες και τις έξοδοι γυμνού φωτός με μια μικρή λωρίδα για να προστατέψετε την καλωδίωση. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι στόκου για να πιέσετε προς τα κάτω τις άκρες της ταινίας έτσι ώστε να κολλήσει εντελώς. Εξετάστε την επένδυση ταινίας σε κάσες πορτών και αλουμίνια.

Ξεκινήστε το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά.

Βάψιμο Σπιτιού Προετοιμασία Αφήνουμε Τις Πόρτες Ανοιχτές Για Να Υπάρχει Ρεύμα.

Όταν φτάσει η ώρα για να ξεκινήσετε το βάψιμο σπιτιού ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε το να αερίζετε εσωτερικά. Οι αναθυμιάσεις των χρωμάτων μπορεί να είναι επιβλαβείς για το οργανισμό όταν εισπνέονται. Επομένως, θα πρέπει να αερίζετε σωστά το δωμάτιό σας πριν ξεκινήσετε. Αρχικά, ανοίξτε μια πόρτα ή παράθυρο για να προωθήσετε τη ροή του αέρα. Στη συνέχεια, ορίστε έναν μικρό ανεμιστήρα για να κυκλοφορήσει ο αέρας στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να φοράτε αναπνευστήρα για να διευκολύνετε την αναπνοή κατά τη διάρκεια της βαφής.

Τοποθετήστε αστάρι υψηλής ποιότητας στους τοίχους του σπιτιού εσωτερικά.

Για το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά πολλές φορές θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα ποιοτικό αστάρι. Η προετοιμασία με αστάρι είναι ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή του χρώματος του τοίχου, καθώς βοηθά το χρώμα να κολλήσει στους τοίχους και να συνεχίσει ομαλά. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να βάψετε τους τοίχους με αστάρι, όπως κοντά στην επένδυση, στην οροφή, στο πάτωμα και σε οποιεσδήποτε εξόδους ή εξαρτήματα. Στη συνέχεια για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά, χρησιμοποιήστε έναν ρολό για να προετοιμάσετε με αστάρι τους υπόλοιπους τοίχους. Βάλτε μεγάλα σχήματα “Μ” χρησιμοποιώντας τον κύλινδρο έως ότου καλύπτεται ολόκληρος ο τοίχος σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα αστάρι. Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει πλήρως πριν εφαρμόσετε το χρώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει το πλεονάζον αστάρι από το πινέλο και το ρολό πριν ξεκινήσετε.

Επιλέξτε έναν συνδυασμό αστάρι και χρώμα για μια ευκολότερη επιλογή.

Εάν για το βάψιμο του σπιτιού σας εσωτερικά δεν θέλετε να προετοιμάσετε με αστάρι τους τοίχους, επιλέξτε ένα χρώμα που περιέχει αστάρι. Αυτό βοηθά στην κάλυψη του υπάρχοντος χρώματος, όπως είναι ιδιαίτερα απαραίτητο εάν το υπάρχον χρώμα είναι σκοτεινό ή έντονο. Μπορείτε να βρείτε βαφή και αστάρι σε καταστήματα χρωμάτων.

.

Προσοχή στα κοψίματα!

Βάψιμο Σπιτιού Κόψιμο Γωνίας Με Πινέλο.

Στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να “κόψετε” τον τοίχο ή να βάψετε τις άκρες. Αρχικά, επιλέξτε ένα μεγάλο, γωνιακό πινέλο. Βυθίστε το μέσα στο δοχείο χρωμάτων και σκουπίστε το κατά μήκος της άκρης για να απαλλαγείτε από το περίσσεια του χρώματος. Στη συνέχεια, βάψτε περίπου 10-13 εκατοστά κατά μήκος των άκρων του τοίχου χρησιμοποιώντας κινήσεις σώματος εμπρός και πίσω ενώ χεριών πάνω κάτω, πλαισιώνοντας τον τοίχο με ένα στρώμα χρώματος. Περικοπή γύρω από οποιαδήποτε χαρακτηριστικά τοίχου με ταινίες επίσης. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει στην αφή πριν συνεχίσετε.

Για το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά θα χρειαστείτε ένα ρολό βαψίματος.

Βάψιμο Σπιτιού Βάλτε Σωστή Ποσότητα Μπογιάς Στο Ρολό Ελαιοχρωματισμού.

Αρχικά, γεμίστε ένα καθαρό δίσκο ελαιοχρωματισμού με χρώμα. Στη συνέχεια, βυθίστε μερικώς το ρολό βαφής στο χρώμα. Τραβήξτε το ρολό κατά μήκος του τοίχου του δισκίου.για να αφαιρέσετε το πρισσευούμενο χρώμα. Εάν κάποιο χρώμα χυθεί από το ρολό, υπάρχει πάρα πολύ χρώμα πάνω του και πρέπει να αφαιρεθεί περισσότερο.

Βάλτε το ρολό στον τοίχο.

Βάψιμο Σπιτιού Απλώστε Την Μπογιά Σωστά Στον Τοίχο Με το Ρολό Ελαιοχρωματισμού.

Στο Βάψιμο τραβήξτε απαλά το ρολό κατά μήκος του τοίχου στο τμήμα που κόπηκε, ξεκινώντας από τις άκρες και κινώντας προς το κέντρο. Μετακινήστε το ρολό σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ, επικαλύπτοντας κάθε γραμμή βαφής με ένα άλλο. Εργαστείτε σε τμήματα για να αποφύγετε τη ημίσκληρη βαφή. Αν χρειαστεί να πιέσετε το ρολό μέχρι τον τοίχο για να το βάψετε, πρέπει να εφαρμόσετε περισσότερη μπογιά.

Εφαρμόστε 2-4 στρώσεις βαφής.

Βάψιμο Σπιτιού Απλώστε Δεύτερο Χέρι Μπογιάς Στον Τοίχο.

Στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά όταν το πρώτο στρώμα βαφής είναι στεγνό στην αφή, μπορείτε να βάψετε ένα άλλο στρώμα. Εάν το χρώμα που καλύπτετε είναι φωτεινό ή τολμηρό, ίσως χρειαστείτε έως και 4 στρώσεις χρώματος. Εκτός αν βάφετε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο χρώμα πάνω σε ένα πολύ σκούρο χρώμα, δεν χρειάζεται να κόψετε ξανά τους τοίχους.

Αφαιρέστε τις ταινίες.

Τραβήξτε αργά τις ταινίες από τον τοίχο σε γωνία 135 μοιρών προς τον εαυτό σας για να δημιουργήσετε καθαρές, τραγανές γραμμές στο χρώμα.

Μόλις τελειώσετε το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά, αφαιρέστε την ταινία προστασίας. Τραβήξτε αργά τις ταινίες από τον τοίχο σε γωνία 135 μοιρών προς τον εαυτό σας για να δημιουργήσετε καθαρές, τραγανές γραμμές στο χρώμα.

Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εσωτερικά.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

Στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά θα πρέπει να αφήστε την μπογιά να στεγνώσει εντελώς, πριν αντικαταστήσετε τα φωτιστικά ή τα τοιχώματα. Ακόμη και αν η βαφή είναι στεγνή στην αφή, μπορεί να μην είναι εντελώς ξηρή ακόμα. Στην πραγματικότητα, το χρώμα μπορεί να πάρει οπουδήποτε από μία ημέρα έως μία εβδομάδα για να τελειώσει το στέγνωμα. Κοιτάξτε στο πίσω μέρος του δοχείου ελαιοχρωματισμού για να δείτε τους συνιστώμενους χρόνους στεγνώματος.

Τέλος καθαριότητα

Αποθηκεύστε οποιοδήποτε επιπλέον χρώμα.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

Όταν τελειώσετε με το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά θα έχετε περίσσευμα μπογιάς. Το περίσσευμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιοχές του τοίχου που πρόκειται να φθαρούν στο μέλλον. Αρχικά, σκουπίστε οποιεσδήποτε σταγόνες χρώματος κατά μήκος του χείλους ή στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το καπάκι και βάλτε το στη θέση του με ένα σφυρί. Αποθηκεύστε την επικαλυμμένη βαφή σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος, όπως ένα υπόγειο ή βοηθητικό ντουλάπι. Επισήμανση του χρώματος γράφοντας στο καπάκι με μόνιμο δείκτη. Συμπεριλάβετε την ημερομηνία και σε ποιο δωμάτιο χρησιμοποιήθηκε το χρώμα. Θα χρειαστεί να ανακινήσετε το χρώμα πριν χρησιμοποιήσετε ξανά.

Μετά το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά καθαρίστε ρολά και πινέλα.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

Αφαιρέστε την υπερβολική μπογιά με χαρτοπετσέτες ή εφημερίδες και ρίξτε την μακριά. Μην ξεπλύνετε τη βαφή κάτω από την βρύση, καθώς μπορεί να φράξει την αποχέτευση του νεροχύτη. Μόλις αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του χρώματος, καθαρίστε τη βούρτσα με ζεστό σαπουνόνερο, προσέχοντας να αφαιρέσετε το χρώμα ανάμεσα στις τρίχες. Ξεπλύνετε τη βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού. Τοποθετήστε το πινέλο στην πλευρά του για να στεγνώσει. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση του σχήματος της βούρτσας.

Καθαρίστε το ρολό βαφής που χρησιμοποιήσατε για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

Αφαιρέστε το μαλακό κάλυμμα του ρολού βαφής και πετάξτε το. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα πιάτων για να σκουπίσετε το χρώμα μακριά από το μεταλλικό πλαίσιο. Αφήστε το μεταλλικό πλαίσιο να στεγνώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τη σκουριά.

Καθαρίστε το πάτωμα από τυχόν λεκέδες χρώματος που προκάλεσε το βάψιμο του σπιτιού

Τυλίξτε το χαρτόνι προστασίας και κάντε το ένα κύλινδρο, ανασηκώστε το και πετάξτε το μακριά. Ξεκολλήστε τις ταινίες από τα κοψίματα.

Βάλτε τα πράγματα στην θέση τους.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά

Ξανά συνδέστε τους διακόπτες και τις πλάκες εξόδου, τα φωτιστικά, τις επενδύσεις τοίχων και τις κουρτίνες. Τα οποία αφαιρέσατε για να μην λερωθούν από το βάψιμο του σπιτιού σας εσωτερικά. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα έπιπλα πίσω στην αρχική τους θέση. Αν είναι απαραίτητο, σκουπίστε ή απομακρύνετε τυχόν αποξηραμένα τσιπ χρώματος που μπορεί να έχουν πέσει στο πάτωμα.

Δείτε ακόμη: Άρθρο οδηγίες για Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικά Μόνος Μου.


Μην διστάσετε να μας ειδοποιήσετε έτσι ώστε να σας δώσουμε μια προσφορά για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά, εξωτερικά, ακόμη και της πολυκατοικίας σας και να ακούσετε τις προτάσεις μας χωρίς καμία χρέωση.

Aκόμη βρείτε μας στο instagram & στο facebook


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *